‘Dokter ik word achtervolgd!’

Hoe reageer je op een patiënt die ervan overtuigd is achtervolgd te worden? Dat is op zich best ingewikkeld, want het hangt er nogal vanaf wat er aan de hand is. Het zou natuurlijk kunnen dat de patiënt die je voor je hebt écht achtervolgd wordt. Iemand die zich met louche zaken heeft ingelaten bijvoorbeeld. Niet waarschijnlijk, maar toch… Hoe kom je daar nu achter op de SEH of in je huisartsenpraktijk? Waarschijnlijker is dat er bij deze patiënt sprake is van paranoïde gedachten, of zelfs paranoïde wanen. Deze kunnen zeer beangstigend zijn, een een reden vormen voor een patiënt om hulp te zoeken.

In deze vlog gaan we meer in op de paranoïde patiënt, en geven tips over hoe je een gesprek kunt voeren met een paranoïde patiënt.

Als je je meer wil verdiepen, kijk op:

www.acutepsychiatrie.com

-het Leids Kaartje Psychiatrie

psychiatrienet.nl

Leave a Reply

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.