Goed hulpverlenerschap of zinloos medisch handelen? Een complexe casus op de spoedeisende hulp.

Gespreksvideo's 0 comments

Meet Ronnie. Ronnie heeft een antisociale persoonlijkheidsstoornis. Hij komt vanavond ‘voor de zoveelste keer’ op de spoedeisende hulp van het LUMC. Hij heeft na cocaïnegebruik met een scheermesje zijn verhemelte bewerkt, vanuit psychotische belevingen. Ronnie weigert mee te werken aan de noodzakelijke behandeling.

Kunnen de artsen hem dwingen om toch behandeld te worden, zo nodig zelfs door hem te verdoven? Wanneer verandert ‘goed hulpverlenerschap’ in ‘zinloos medisch handelen’? En kan de psychiatrie hem niet “op zijn minst vastzetten, detoxen, een paar pillen erin en een goed gesprek”? In deze fictieve casus laten medewerkers uit het LUMC zien tegen welke dilemma’s zij aanlopen.

Leave a Reply

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.