Keuzestage onderwijs voor aios psychiatrie

Ben je aios psychiatrie in het aandachtsgebied en heb je affiniteit met onderwijs? Misschien is de keuzestage onderwijs psychiatrie in het LUMC dan iets voor jou. Vanaf zomer 2018 is er weer ruimte voor een aios voor de duur van zes maanden. Het LUMC biedt deze populaire keuzestage sinds vier jaar aan. Het behalen van je BKO is één van de mogelijkheden.

Waaruit bestaat de stage?

Als onderwijs-aios ben je verantwoordelijk voor het coördineren van bepaalde onderdelen van het bachelor- en masteronderwijs van de studie geneeskunde aan de Universiteit Leiden. Denk daarbij aan: het (door)ontwikkelen en geven van werkgroeponderwijs, geven van hoorcolleges, ontwikkelen van e-learnings, bijdragen aan deze website deleidsepsychiater.nl, ontwerpen van tentamenvragen etc. Het Schema Klinisch Redeneren is bijvoorbeeld bedacht door een onderwijs-aios. Dit schema is inmiddels niet meer weg te denken bij ons onderwijs. Bij alle stage-onderdelen werk je intensief samen met de onderwijscoördinatoren en docenten van de vakgroep Psychiatrie in het LUMC.

Ook behoort het tot de mogelijkheden om (bij fulltime aanstelling) een dag per week mee te werken aan het landelijke psychiatrieonderwijs voor aios (www.psychiatrieonderwijs,nl) bij het NVVP onderwijsbureau in Utrecht.

Wat vragen wij?

Je bent aios psychiatrie in het aandachtsgebied en je hebt (liefst aantoonbaar) affiniteit met het geven van onderwijs en het overbrengen van kennis. Je bent communicatief sterk, creatief  en houdt van organiseren. Het doen van diensten buiten kantoortijden in de dienstenpoule van het LUMC behoort tot de stage. Andere klinische taken zijn mogelijk in overleg.

Interesse?

Als je interesse hebt in deze stage kun je contact opnemen met Martijn van Noorden, psychiater in het LUMC via het contactformulier. Meer informatie over de stage vind je in de opleidingsetalage.

2 Comments

Leave a Reply

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.