Polikliniekstage voor aios psychiatrie in het aandachtsgebied

Ben je aios psychiatrie in het aandachtsgebied volwassenpsychiatrie en zoek je een interessante en uitdagende plek voor een polikliniekstage? Binnenkort hebben wij op de polikliniek psychiatrie in het LUMC weer plek voor een of meerdere aios.

Wat ga je leren tijdens de polikliniekstage?

Als aios psychiatrie in het aandachtsgebied op de polikliniek kun je in overleg met de opleiders en supervisoren diverse stages samenstellen voor de duur van 6 of 12 maanden. Voorbeelden zijn een verdiepende stage psychiatrische psychotherapie bij volwassenen waarin je veel patiënten met stemmings- angst- en somatisch-symptoomstoornissen (SAS-stoornissen) gaat behandelen, onder andere met CGT en EMDR. Je wordt hierin begeleid door ervaren supervisoren en een ervaren klinisch psycholoog/psychotherapeut. Het volgen van een externe cursus (EMDR of CGT) behoort ook tot de mogelijkheden. Daarnaast kun je ook patiënten met dwangstoornissen waaronder de morfodysfore stoornis (of body dysmorphic disorder; BDD) diagnosticeren en behandelen. Een andere mogelijkheid is meer focus op stemmingsstoornissen, door patiënten te zien voor reguliere intake of second opinion op de polikliniek stemmingsstoornissen of persisterend depressieve stoornissen (PDS-poli). Nog een andere mogelijkheid is een focus op zwangerschap en psychiatrie (POP-poli), ziekenhuispoli (oa. lever- en nier(pancreas)transplantatiescreeningen) en de neuropsychiatrische SLE poli. Op al deze poliklinieken werk je samen met collega-aios en en vindt supervisie plaats door ervaren psychiaters.

Een combinatie met psychiatrische consultatieve dienst (PCD), of wetenschappelijk onderzoek is bespreekbaar.

En verder?

Als aios psychiatrie doe je mee in het (bereikbaarheids)dienstrooster voor aios, waarin je spoedeisende vragen behandelt buiten kantoortijden voor de SEH van het LUMC, de verpleegafdelingen in het LUMC en de afdeling psychiatrie, inclusief MPU. Je neemt deel aan het dagelijks ochtendrapport en kunt het lokale onderwijs psychiatrie in het LUMC volgen, met focus op verdiepende gesprekstechniek, de psychiater in de maatschappij en klinische patiëntenbesprekingen, CATs en refereerbijeenkomsten.

Interesse?

Ben je geïnteresseerd in een polikliniekstage in het LUMC of wil je meer informatie? Neem dan contact op met Martijn van Noorden, psychiater en opleider in het LUMC. Overigens is er ook binnenkort weer plek bij onze populaire onderwijsstage!

Leave a Reply

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.