Vacature Voeding & Agressie studie

-Door Nienke de Bles, psycholoog en promovenda LUMC-

Ben jij student en ben je benieuwd hoe onderzoek in de psychiatrie verloopt? Wil jij de kennis die je hebt opgedaan in je opleiding nu eens toepassen in de praktijk? Heb jij affiniteit met de psychiatrie en toevallig ook met voeding? Dan ben jij misschien wel degene die wij zoeken!

Vanaf september 2018 komt er een stageplaats vrij in het LUMC op de afdeling psychiatrie binnen de Voeding en Agressie studie. Deze studie probeert een antwoord te vinden op de vraag of vitamines, mineralen en visolie ervoor zorgen dat langdurig opgenomen psychiatrische patiënten zich beter gaan voelen en minder vaak agressief gedrag vertonen. Waarom dit onderzoek is opgezet, lees je in de blog Voeding en het brein.

De Voeding en Agressie studie

Aan het onderzoek doen 200 mensen mee die langdurig verblijven in een psychiatrische instelling. Deelnemers uit verschillende instellingen voor langdurige psychiatrische zorg wordt gevraagd een half jaar lang elke dag drie capsules met vitamines, mineralen en visolie in te nemen. Aan het begin, na twee maanden en na zes maanden worden vragenlijsten afgenomen om te meten of er veranderingen optreden in zelf gerapporteerde agressie, kwaliteit van leven en algemene psychiatrische symptomen. Daarnaast wordt op afdelingen waar de deelnemers verblijven door de verpleging gedurende de hele studie bijgehouden hoeveel agressieve incidenten er voor komen onder deelnemers. Dit gebeurt met behulp van de Staff Observation Aggression Scale- Revised version (SOAS-R, Nijman et al., 1999), een gevalideerd instrument voor agressieregistratie. Verpleegkundigen worden getraind in het invullen van deze lijst.

Functie-omschrijving

Tijdens deze stage wordt er een veelzijdig takenpakket aangeboden: je doet ervaring op in het afnemen van vragenlijsten/interviews bij psychiatrische patiënten, geeft voorlichting en training aan de verpleging, coördineert de gang van zaken binnen de studie, en doet aan datamanagement. Je komt veel in contact met GGZ instellingen, behandelaren, verplegend personeel en een hele interessante patiëntpopulatie! Indien je ook een scriptie wilt schrijven is dat mogelijk.

Functie-eisen

  • Affiniteit met psychiatrie
  • Zelfstandig
  • Nauwkeurig
  • Open enthousiaste houding
  • Affiniteit met presenteren/ geven van trainingen
  • Schrijfvaardig
  • Bij voorkeur enige ervaring met statistische software
  • Bij voorkeur in het bezit van studenten-OV
  • Drie dagen in de week beschikbaar (Vier dagen indien er ook een scriptie zal worden geschreven)

Interesse?

Ben of ken jij iemand die interesse heeft in een stage bij ons? Laat dit ons dan weten via Drs. Nienke de Bles: Contact

Leave a Reply

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.