Vacatures student-assistenten

-Door Juul Ribbens, psychiater LUMC-

De vakgroep Psychiatrie van het LUMC is weer op zoek naar enthousiaste  student-assistenten die wil helpen met de organisatie en doorontwikkeling van ons onderwijsblok Vraagstukken Psychisch Functioneren in de bachelor geneeskunde van de Universiteit Leiden. Er is een vacature voor een ‘hoofd-student-assistent’ per januari 2022, en tevens zoeken we ‘nakijk-student-assistenten’ voor tijdens het blok in de zomer van 2022.

Is dit iets voor mij?

-Ik ben geneeskundestudent in Leiden en heb het tweedejaarsblok ‘Vraagstukken Psychisch Functioneren’ (G2VPF) met goed gevolg afgerond. JA/NEE

-Ik vond het een super interessant blok. JA/NEE

-Ik ben vanaf nu gemiddeld enkele uren per week beschikbaar tot half juli 2022. JA/NEE

-Ik ben in mei, juni en juli 2022 flexibel en heb de mogelijkheid om in overleg meer uren per week te werken. JA/NEE

-Ik ben enthousiast, handig met organiseren, en kan analytisch denken JA/NEE

Heb je op de eerste vraag ‘JA’ geantwoord, en in totaal minimaal vier van bovenstaande vragen met ‘JA’ beantwoord? Lees dan verder!

Wat houden de functies in?

Als hoofd-student-assistent onderwijs ondersteun je de blokcommissie en help je mee met het organiseren en verder professionaliseren van het blok G2VPF. Het gaat hierbij vooral om de logistieke organisatie (bijvoorbeeld literatuuropdracht indelingen) en het bijhouden van de e-mail. Ook is het mogelijk om mee te denken over inhoudelijke doorontwikkeling en verbetering van het blok op basis van de feedback van de studenten van de afgelopen jaren. Zo moeten dit jaar bijvoorbeeld de werkgroepen worden aangepast, en zijn we van plan om de literatuur-opdracht iets aan te passen. Het is noodzakelijk dat je zelf het blok hebt gevolgd en het onderwijs kent. Je werkt nauw samen met de blokcommissie en kan zelfstandig werken maar ook laagdrempelig overleggen. De uren zijn flexibel in te delen in overleg met de blokcommissie. Omdat het blok in juni wordt gegeven, zal het in de periode in de aanloop van het blok en tijdens het blok vanzelfsprekend drukker zijn.

Ten tweede zoeken we nakijk-student-assistenten die in een team de literatuuropdrachten (deeltoets van het eindcijfer) willen nakijken volgens een uniforme rubric. Belangrijk hierbij is dat je thuis bent in het lezen en beoordelen van verslagen van wetenschappelijke artikelen, dit leuk vindt om te doen en constructief feedback kan geven. Het is nodig dat je van halverwege juni t/m halverwege juli 2022 beschikbaar bent, omdat dan de literatuuropdrachten beoordeeld moeten worden en de cijfers bekend moeten zijn.

Deze functies bieden ook mogelijkheden om de afdeling psychiatrie te leren kennen, en kan een goede basis zijn voor een verdere carrière in de psychiatrie. Het gaat om betaalde functies conform de student-assistentenregeling in het LUMC.

Ja dat is iets voor mij!

OK, heel goed. Neem contact op voor meer informatie. Bij meerdere geschikte kandidaten zal een sollicitatie plaatsvinden.

Leave a Reply

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.