Santoucha en Cato on the road tegen stigma psychiatrie- teaser

Gespreksvideo's 1 comment

Ons vak, de psychiatrie, is onlosmakelijk verbonden met de samenleving en de maatschappij. Helaas heeft deze samenleving nog altijd niet een erg juist beeld van de psychiatrie. Regelmatig horen en lezen wij negatieve en/of onzinnige dingen over de psychiatrie:

“Iemand met een depressie is een aansteller en moet gewoon een schop onder zijn kont krijgen”

“Psychiatrische patiënten zijn gekkies en vaak gevaarlijk”

In krantenberichten over misdrijven wordt vrijwel direct gegist naar welke ‘geestesziekte’ deze crimineel zal hebben. Zelfs onder artsen heerst vaak onbegrip: “Zucht…We hebben weer een lastige patiënt op de afdeling, dat is er één voor jullie.”

Santoucha en Cato on the road

Daarom gaan wij de straat op! In onze vlog kun je zien wat de Leidenaar écht denkt over de psychiatrie, de psychiatrische patiënt en de psychiater. Op deze manier willen wij een steentje bijdragen aan de strijd tegen het stigma van psychiatrische ziekten. En hier en daar een educatief tikje uitdelen.

Vergeet niet een reactie of suggestie voor ons achter te laten hieronder! (even scrollen naar ‘leave a reply’) Wat zou jij willen vragen over de psychiatrie aan de Leidenaar?

Wij zoeken het voor jou uit.

One Comment

Leave a Reply

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.