Vacature anios psychiatrie LUMC Curium

-Door Anne Krabbendam en Sanne Woortman, profielopleiders KJP LUMC Curium-

Ben jij die anios die op zoek is naar een plek waar je een eigen spreekuur kan draaien, maar ook klinische ervaring kunt opdoen in de kinder- en jeugdpsychiatrie? Zoek jij een plek waar je kan starten als basisarts met nog weinig/geen ervaring, of juist een plek om extra ervaring op te doen voor jouw vervolgopleiding? Dan is dit een dynamische omgeving, met een grote variëteit aan psychiatrische problematiek, waarin je goed begeleid wordt, in een kleinschalige organisatie met een hecht team. Tevens werk je samen met opleiders van de opleiding tot psychiater in het LUMC, met kans om door te groeien naar een aios functie!

Wat ga je doen?

Als anios bij LUMC Curium werk je in hechte teams met artsen, psychologen, pedagogen, sociotherapeuten, maatschappelijk werkers en meer samen aan de zorg voor kinderen en jongeren met complexe psychiatrische problematiek.

Je doet intakes, verricht kinderpsychiatrisch onderzoek en krijgt de verantwoordelijkheid om onder supervisie psychiatrische- en somatische problematiek te diagnosticeren.

Onder supervisie van een regiebehandelaar draag je bij aan de diagnostiek en het vaststellen en uitvoeren van het behandelplan.

Hierbij bied je zorg gericht op perspectief voor het gezin en samenwerking in het sociale en professionele netwerk rondom het gezin.

Je kunt goed praten, kijken en luisteren, en durft door te vragen. Aan de patiënt, maar ook aan je collega’s.

Tevens participeer je in een bereikbaarheidspoule ten behoeve van crisis overdag en voorwachten in avond/nacht/weekend.

Wat neem je mee?

•             Wij zijn op zoek naar een BIG-geregistreerde arts met kennis van en affiniteit met kinder- en jeugdpsychiatrie;

•             Je hebt een goed gevoel voor humor, relativeringsvermogen en een groot probleemoplossend vermogen;

•             Je bent op de hoogte van relevante wet- en regelgeving, waaronder de WGBO, de Jeugdwet en de WvGGZ;

•             Verder ben je geïnteresseerd in multidisciplinaire samenwerkingen en kun je je goed inleven in anderen;

•             Je bent doortastend, flexibel en betrokken;

•             Je beschikt niet alleen over goede communicatieve en sociale vaardigheden, maar je bent ook daadkrachtig en stressbestendig.

Wat bieden we jou?

•             Grensverleggend beter worden; dat is onze missie. Dit geldt niet alleen voor de zorg, maar ook voor onze medewerkers.

•             Elke twee weken is er een uur mentoraat voor alle anios, geleid door een van de psychiaters.

•             Vaste, wekelijkse supervisie met een van de psychiaters uit jouw team en laagdrempelig overleg hier tussendoor.

•             Een groep collega anios/aios die voor elkaar waarneemt.

•             Om te kunnen blijven leren en ontwikkelen bieden wij interne opleidingen en bijscholing aan.

•             Daarnaast heb je recht op een eindejaarsuitkering (8,3%), vakantiegeld, fietsregeling en sportbudget.

•             Ook kun je gebruikmaken van onze pensioenregeling bij het ABP, waarbij het LUMC maar liefst 70% van je pensioenpremie betaalt en je netto meer salaris overhoudt.

•             Bekijk alle arbeidsvoorwaarden van het LUMC.

Waar ga je werken?

•             LUMC Curium is een academisch centrum voor kinder- en jeugdpsychiatrie dat zorg biedt aan kinderen die door psychische klachten ernstig disfunctioneren. Met passie zetten wij ons in voor deze kwetsbare kinderen en hun gezinnen. Zij komen bij ons voor diagnostiek en behandeling van complexe psychiatrische problematiek. De inhoud van onze individuele behandeltrajecten staat altijd voorop. We kijken goed naar wat nodig is en ook naar wat níét nodig is, we bekijken samen welke behandeling het beste past bij de hulpvraag. Naast onze kerntaak patiëntenzorg, richten wij ons ook op opleiding, onderwijs en onderzoek.

•             LUMC Curium heeft twee locaties in Gouda en Oegstgeest en is onderdeel van de afdeling Psychiatrie van het LUMC.

Leave a Reply

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.