Vacature psychiater Ziekenhuispsychiatrie / Consultatieve Dienst

Ben je een betrokken collega die graag op het grensvlak van somatiek en psychiatrie werkzaam wil zijn en met name een regiefunctie zoekt voor complexe psychiatrisch problematiek op somatische afdelingen en de spoedeisende? Heb jij affiniteit met het begeleiden van aios en coassistenten? Word jij enthousiast van het coördineren van het onderwijsblok voor de bachelor Geneeskunde? Spreekt het werken met alle disciplines in een academische omgeving je aan? Dan maken we graag kennis met je!

Wat ga je doen?

De psychiatrisch consultatieve dienst van het LUMC bestaat uit een team van twee psychiaters, een verpleegkundig specialist, consultatief verpleegkundige, aios en coassistenten. Samen doen jullie in ons academisch ziekenhuis rond de 900 consulten per jaar. Een belangrijk onderdeel van de werkzaamheden is het verrichten en superviseren van consulten voor volwassenen op de verschillende afdelingen van het ziekenhuis en daarnaast ook liaisonactiviteiten zoals scholing aan somatische afdelingen, aanwezigheid bij multidisciplinair overleg en deelname aan ziekenhuisbrede projecten. Je geeft supervisie en werkbegeleiding aan a(n)ios en coassistenten en coördineert het psychiatrie geneeskunde onderwijs in de bachelor, dat je ook mede zelf vorm geeft. Het doen van wetenschappelijk onderzoek of het starten van een promotietraject strekt tot aanbeveling.

Wat neem je mee?

 • Je hebt een wo opleiding afgerond en een medisch specialistische registratie als psychiater, met een aantekening volwassenpsychiatrie;
 • Je bent ondernemend en hebt belangstelling voor het grensvlak van somatiek en psychiatrie;
 • Je voelt je vertrouwd in een academische setting;
 • Je werkt graag samen met diverse medisch specialisten;
 • Je hecht waarde aan groepscohesie, zowel binnen je eigen team en ook binnen de groep van psychiaters en psychologen;
 • Je bent je bewust van je kwaliteiten, maar ook van je valkuilen. Oftewel, je bent in staat tot goede zelfreflectie;
 • Je bent enthousiast over het geven en organiseren van onderwijs voor medische studenten. Idealiter heb je een basiskwalificatie onderwijs of in ieder geval de bereidheid tot het behalen hiervan.

Wat bieden we jou?

Een dynamische werkomgeving met veel ruimte voor persoonlijke ontwikkeling. Grensverleggend beter worden; dat is onze missie. Dit geldt niet alleen voor de zorg, maar ook voor onze medewerkers. Om te kunnen blijven leren en ontwikkelen bieden wij interne opleidingen en bijscholing aan. Daarnaast heb je recht op een eindejaarsuitkering (8,3%), vakantiegeld, fietsregeling en sportbudget. Ook ben je als medewerker van het LUMC aangesloten bij het ABP pensioenfonds. Dit betekent dat maar liefst 70% van je pensioenpremie betaald wordt door het LUMC en je daardoor netto meer salaris over houdt.

Bekijk hier alle arbeidsvoorwaarden van het LUMC.

Waar ga je werken?

Je komt te werken op de academische afdeling psychiatrie van het LUMC, subafdeling Volwassenpsychiatrie. De afdeling Psychiatrie bestaat daarnaast uit de subafdeling Kinder- en Jeugdpsychiatrie en de sectie Medische Psychologie. De focus van de subafdeling Volwassenpsychiatrie ligt op derdelijns patiëntenzorg en wetenschappelijk onderzoek rond stressgerelateerde psychiatrische stoornissen. De subafdeling is betrokken bij grote multidisciplinaire, langlopende cohortstudies, trials met innovatieve geneesmiddelen en divers ander innovatief onderzoek. De afdeling verzorgt het bachelor en masteronderwijs psychiatrie voor de studies Geneeskunde, Biomedische Wetenschappen en Farmacie. We hebben een eigen medisch specialistische opleiding psychiatrie in een consortium met GGZ Rivierduinen en de Parnassia Groep.

Meer informatie

 • In eerste instantie betreft het een dienstverband voor de duur van één jaar, met uitzicht op een vaste aanstelling.
 • Het salaris is afhankelijk van je opleidingsniveau en werkervaring. De kandidaat zal een passend salarisaanbod worden gedaan conform CAO UMC, schaal UMS.
 • De omvang van de aanstelling is drie dagen per week. De invulling van de werkdagen is in afstemming met de collega psychiater van de consultatieve dienst. In onze regionale samenwerking met GGZ Rivierduinen zijn wij op zoek naar mogelijkheden voor een dubbelaanstelling. Er is een mogelijkheid om de vacature samen met GGZ Rivierduinen in te vullen, waarvan drie dagen bij het LUMC en één of twee dagen bij GGZ Rivierduinen. Je draait mee in onze pool van achterwachten voor de 24-uurs bereikbaarheid van de consultatieve dienst en kliniek volwassenpsychiatrie.
 • Acquisitie naar aanleiding van deze vacature wordt niet op prijs gesteld. 

Update 19 juni 2023: de vacature is actueel

Leave a Reply

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.