Grijp je kans: onderwijsstage in aandachtsgebied

-Door Martijn van Noorden, psychiater LUMC-

Ben je aios psychiatrie in je aandachtsgebied, en heb je onverhoopt (nog) geen stage per 1 januari? Vanaf januari 2019 hebben wij een onderwijsstageplek voor een aios psychiatrie in het aandachtsgebied. Deze populaire stage is flexibel en in overleg in te delen, en biedt veel mogelijkheden. Je bent actief betrokken bij de ontwikkeling en het geven van het bachelor- en eventueel masteronderwijs geneeskunde, maakt onderdeel uit van de blokcommissie en geeft supervisie over de student-assistent.

Zie hieronder een beschrijving van de stage zoals hier eerder beschreven:

Wat houdt de stage in?

Als onderwijs-aios ben je verantwoordelijk voor het coördineren van bepaalde onderdelen van het bachelor- en masteronderwijs van de studie geneeskunde aan de Universiteit Leiden. Denk daarbij aan: het (door)ontwikkelen en geven van werkgroeponderwijs, geven van hoorcolleges, ontwikkelen van e-learnings, bijdragen aan deze website deleidsepsychiater.nl, ontwerpen van tentamenvragen etc. Het Schema Klinisch Redeneren is bijvoorbeeld bedacht door een onderwijs-aios. Dit schema is inmiddels niet meer weg te denken bij ons onderwijs. Bij alle stage-onderdelen werk je intensief samen met de onderwijscoördinatoren en docenten van de vakgroep Psychiatrie in het LUMC.

Ook behoort het tot de mogelijkheden om (bij fulltime aanstelling) een dag per week mee te werken aan het landelijke psychiatrieonderwijs voor aios (www.psychiatrieonderwijs,nl) bij het NVVP onderwijsbureau in Utrecht.

Wat vragen wij?

Je bent aios psychiatrie in het aandachtsgebied en je hebt affiniteit met het geven van onderwijs en het overbrengen van kennis. Je bent communicatief sterk, creatief  en houdt van organiseren. Het doen van diensten buiten kantoortijden in de dienstenpoule van het LUMC behoort tot de stage. Andere klinische taken zijn mogelijk in overleg.

Interesse?

Als je interesse hebt in deze stage kun je contact opnemen met Martijn van Noorden, psychiater in het LUMC via het contactformulier. Meer informatie over de stage vind je in de opleidingsetalage.

Leave a Reply

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.