2021: Doe een keuzestage in het LUMC!

-Door Martijn van Noorden, psychiater LUMC-

Vanaf voorjaar 2021 hebben we weer diverse stageplekken beschikbaar in het LUMC voor aios psychiatrie in het aandachtsgebied. Was je altijd al benieuwd naar een academische stage? Wil je graag je ziekenhuiservaring verdiepen? Wil je ervaring opdoen in het ontwikkelen en geven van onderwijs aan geneeskundestudenten? Informeer dan naar de mogelijkheden voor een keuzestage bij ons.

De afdeling Psychiatrie van het LUMC onderscheidt zich door kleinschaligheid en korte lijnen, met veel ruimte voor maatwerk. We leiden aios op tot kritische en enthousiaste collega’s. Ook als je niet in opleiding bent in het LUMC ben je van harte welkom voor een keuzestage in het aandachtsgebied. Wij bieden diverse stages in de aandachtsgebieden volwassenen en ouderenpsychiatrie. Meer informatie over de opleiding tot psychiater in het LUMC vind je hier.

Stagemogelijkheden

Onderwijsstage: een plek per 1 april 2021 voor de duur van zes maanden (andere periodes in overleg; zie hier voor een uitgebreide beschrijving). Deze populaire stage is flexibel en in overleg in te delen, en biedt veel mogelijkheden. Je bent actief betrokken bij de ontwikkeling en het geven van het bachelor- en eventueel masteronderwijs geneeskunde, maakt onderdeel uit van de blokcommissie en geeft supervisie over de student-assistent. Je kunt zelfs je BKO halen of een begin maken met het BKO traject.

Polikliniekstage (volwassenen of ouderen): een plek per 1 april 2021 voor zes maanden (andere periodes in overleg; zie hier voor een uitgebreide beschrijving). In deze stage heb je ook de mogelijkheid tot verdiepende cursussen en het onder supervisie uitvoeren van psychotherapie waaronder EMDR }(bij een langere stageduur). Een optie is om deze stage te combineren met onderzoek (bijvoorbeeld voor het eindreferaat). In dat geval bedraagt de duur van de stage een jaar.

-Keuzestage psychofarmacologie CHDR: een plek per 1 oktober 2021 (andere periodes in overleg; zie hier voor een uitgebreide beschrijving). In deze stage leer je alles wat er komt kijken bij geneesmiddelenonderzoek, en werk je intensief mee aan lopende studies.

-Keuzestage Kinder- en Jeugdpsychiatrie bij Curium-LUMC. Wil je al een voorproefje van het levensloop-opleiden volgens ‘de psychiater‘? Informeer dan naar de mogelijkheden

Meer informatie nodig?

Wil je meer informatie over de opleiding of overleggen over de mogelijkheden voor een keuzestage, neem dan contact op via het contactformulier of kijk hier.

Leave a Reply

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.