Binnenkort sollicitaties voor de opleiding tot psychiater!

Binnenkort vindt weer de jaarlijkse sollicitatieronde plaats voor de opleiding tot psychiater. Het gaat om de plekken in het LUMC voor het voorjaar van 2020.

Overweeg je om te solliciteren, of wil je (eerst) een oriënterend gesprek, lees dan verder en houd ook de komende tijd deze website goed in de gaten voor eventuele updates.

Opleiding psychiatrie in het LUMC

De opleiding tot psychiater in het LUMC is een kleinschalige en persoonlijke opleiding met een breed profiel: de opleiding is academisch en gericht op ziekenhuispsychiatrie, maar heeft ook een sterke psychotherapeutische kan en een focus op gesprekstechnieken en maatschappelijke vraagstukken. Door inbedding in het consortium psychiatrie Zuid-Holland Noord zijn vele GGZ-stages mogelijk binnen ons eigen consortium, zoals spoedeisende psychiatrie en gesloten opnamekliniek. In het LUMC zijn naast de verplichte stages kliniek/MPU, consultatieve dienst en polikliniek, meerdere keuzestages mogelijk op het gebied van onderzoek, onderwijs, psychotherapie en geneesmiddelenontwikkeling.

Als aios kom je terecht in een hechte aios-groep met enthousiaste aios die zelf intensief betrokken zijn bij het vormgeven van de opleiding. Zo organiseren onze aios op 12 november 2019 de jaarlijkse SAP-najaarsdag. Ook wordt er regelmatig geborreld, al dan niet in afdelingsverband. De opleidingsgroep bestaat uit 9 psychiaters met allen een eigen profiel en expertise. Wij werken intensief samen met andere afdelingen in het ziekenhuis op het gebied van patiëntenzorg, bijvoorbeeld op multidisciplinaire poli’s en onderzoek. Moeilijk behandelbare stemmings- en angststoornissen in combinatie met (spoedeisende) ziekenhuispsychiatrie behoren tot het expertisegebied van de afdeling. De begeleiding van de aios is intensief in het begin van de opleiding, en verderop in de opleiding is er veel ruimte voor zelfstandig functioneren en actief participeren in meer overstijgende (beleids)vraagstukken.

De opleiding tot psychiater bestaat in principe uit een basisdeel van 2,5 jaar en een aandachtsgebied van 2 jaar. De eerste twee jaar volg je in ieder geval in het LUMC: kliniekstage, consultenstage en polikliniekstage. Je kunt je tijdens de opleiding volop ontwikkelen in verschillende richtingen, zoals onderwijs, onderzoek, psychotherapie, ECT en beleidspsychiatrie in de aandachtsgebieden volwassenenpsychiatrie en ouderenpsychiatrie. Voor het aandachtsgebied Kinder- en Jeugdpsychiatrie werken wij samen met Curium-LUMC.

Wie zoeken wij?

Wij zijn op zoek naar aios die een goede en gedegen opleiding willen volgen en daarbij bereid zijn om deze zelf mede vorm te geven. Enthousiasme en ambitie om je te ontwikkelen  vinden wij belangrijk. Je bent bereid om te leren en niet bang voor feedback. We verwachten een actieve rol in de aios-groep, en een gezonde dosis humor en relativeringsvermogen stekken tot aanbeveling. Laat je niet afschrikken door de academische opleiding: je hoeft echt niet gepromoveerd te zijn of die ambitie te hebben om in opleiding te komen. Als je de laatste ambitie wél hebt, zijn daar ook vaak wel mogelijkheden voor.

In opleiding in Leiden?!

Door de centrale ligging van Leiden in de Randstad (20 minuten met de trein vanuit Amsterdam Zuid, 10 vanuit Den Haag) is de opleiding in Leiden misschien bereikbaarder dan je denkt. Het LUMC ligt ook nog eens pal naast Leiden CS.

Meer informatie nodig?

Spreekt bovenstaande je aan, solliciteer dan voor de opleiding. De opleiding van 2020 start halverwege maart 2020. Meer informatie vind je hier. Zorg dat je brief vóór 7 oktober 2019 bij ons binnen is. Wil je eerst meer informatie, neem dan contact op met één van de aios of met de opleider of plaatsvervangend opleider via het contactformulier.

Ben je nog iets minder ver in je studie, maar wel geïnteresseerd in de psychiatrie? Wij hebben ook volop mogelijkheden voor het volgen van een keuze-coschap, semi-artsstage, onderzoeksstage. Daarnaast bieden wij ook een dedicated schakeljaar.

Ben je al verder in je opleiding tot psychiater? Wij hebben ook volop mogelijkheden voor stages in het aandachtsgebied,  waaronder een onderwijsstage, onderzoeksstage, en polikliniekstage inclusief EMDR. Zie ook de opleidingsetalage voor informatie over keuzestages in het aandachtsgebied.

Leave a Reply

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.