Solliciteren voor de opleiding tot psychiater in het LUMC

-Door Martijn van Noorden, psychiater en opleider LUMC-

Ben je een enthousiaste en ambitieuze arts die klaar is voor de specialisatie tot psychiater, dan ben jij misschien de aios die wij zoeken! In oktober en november 2018 vinden de sollicitatierondes plaats voor de opleidingsplekken van april 2019. Je kunt nu solliciteren.

Wat bieden wij?

De opleiding tot psychiater in het LUMC is een kleinschalige en persoonlijke opleiding met een breed profiel: de opleiding is academisch en gericht op ziekenhuispsychiatrie, maar heeft ook een sterke psychotherapeutische kant en een focus op gesprekstechnieken en maatschappelijke vraagstukken. Daarnaast heb je als aios de mogelijkheid om ervaring op te doen in acute psychiatrie en op gesloten opnameafdelingen in de GGZ door samenwerkingsverbanden met GGZ Rivierduinen en Parnassia.

De aios-groep is hecht en betrokken bij het vormgeven van de opleiding. De opleidingsgroep bestaat uit ongeveer 8 psychiaters met allen een eigen profiel en expertise. Wij zijn goed ingebed in het ziekenhuis op het gebied van patiëntenzorg en onderzoek. Therapieresistente stemmings- en angststoornissen in combinatie met ziekenhuispsychiatrie  behoren tot het expertisegebied van de afdeling. De begeleiding van aios is intensief in het begin van de opleiding, en verder in de opleiding is er ruimte voor zelfstandig functioneren en actief participeren in meer overstijgende (beleids)vraagstukken.

De opleiding tot psychiater bestaat in principe uit een basisdeel van 2,5 jaar en een aandachtsgebied van 2 jaar. De eerste twee jaar volg je in ieder geval in het LUMC: kliniekstage, consultenstage en polikliniekstage. Je kunt je tijdens de opleiding volop ontwikkelen in verschillende richtingen, zoals onderwijs, onderzoek, psychotherapie, ECT en beleidspsychiatrie in de aandachtsgebieden volwassenenpsychiatrie en ouderenpsychiatrie. Voor het aandachtsgebied Kinder- en Jeugdpsychiatrie werken wij samen met Curium-LUMC.

Wie zoeken wij?

Wij zijn op zoek naar aios die een goede en gedegen opleiding willen volgen en daarbij bereid zijn om deze zelf mede vorm te geven. Enthousiasme en ambitie om je te ontwikkelen  vinden wij belangrijk. Je bent bereid om te leren en niet bang voor feedback. We verwachten een actieve rol in de aios-groep, en een gezonde dosis humor en relativeringsvermogen stekken tot aanbeveling.

In opleiding in Leiden?!

Door de centrale ligging van Leiden in de Randstad (20 minuten met de trein vanuit Amsterdam Zuid, 10 vanuit Den Haag) is de opleiding in Leiden misschien bereikbaarder dan je denkt. Het LUMC ligt ook nog eens pal naast Leiden CS.

Meer informatie nodig?

Spreekt bovenstaande je aan, solliciteer dan voor de opleiding. Meer informatie vind je hier. Zorg dat je brief vóór 8 oktober bij ons binnen is. Wil je eerst meer informatie, neem dan contact op met één van de aios of met de opleider of plaatsvervangend opleider via het contactformulier.

Ben je nog iets minder ver in je studie, maar wel geïnteresseerd in de psychiatrie? Wij hebben ook volop mogelijkheden voor het volgen van een keuze-coschap, semi-artsstage, onderzoeksstage. Daarnaast bieden wij ook een dedicated schakeljaar.

Ben je al verder in je opleiding tot psychiater? Wij hebben ook volop mogelijkheden voor stages in het aandachtsgebied,  waaronder een onderwijsstage, onderzoeksstage, en polikliniekstage inclusief EMDR. Zie ook de opleidingsetalage voor informatie over keuzestages in het aandachtsgebied.

 

Leave a Reply

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.